Høsteregler
Mange er usikre på dette med høsting - hvordan, hvor mye osv.
Vi har laget en oppdatert veileder på dette som dere finner i sin helhet her
Men her følger en oversikt:
Høstemengder: varierer gjennom sesongen. Tommerfingerregel er at grønnsaken skal deles på 110 andeler. Høstemeldingen inneholder info på mengder
Hvor kan du høste: På gården er det en oversikt over de høsteklare grønnsakene på oppslagstavlen Videre merkes det med farget pinne på den enkelte plantestokken foran den høsteklare raden.
Fargen på skiltet angir mengden:
Gul pinne: Smaksprøve
Grønn pinne: Høst din andel
Blå pinne: Ta rikelig/mye du vil
Når kan du høste: Når det passer deg - gården er døgnåpen. (men vis hensyn)
Hvordan høster du: Skånsomt, og ellers kan det variere ift. både sesong og type grønnsak. Høstemeldingen gir som oftest anvisninger. "Tynningsmetoden" blir ofte brukt Vi jobber med å lage flere "høstevideoer" for at man enklere kan se hvordan det gjøres. Disse legger vi ut på youtube her
Hva skal jeg ha med meg?: Kniv, saks, papirposer/noe å ha det i.. Større redskap finnes på gården
Hvordan renser jeg det jeg har høstet? Avfallet kan legges i komposten, lett å se hvor det er. For vasking, er det satt opp utevask.